Kiska prijme demisiu Zvolenskej vo štvrtok

NETKY.SK • 5 November 2014, 14:18 • 2 min
Kiska prijme demisiu Zvolenskej vo štvrtok

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska vo štvrtok prijme demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, zároveň vymenuje člena vlády povereného riadením tohto rezortu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z programu hlavy štátu, ktorý zverejnila kancelária prezidenta. Zvolenská končí vo funkcii ministerky zdravotníctva po kauze predraženého nákupu CT prístroja v nemocnici v Piešťanoch. 

 

Piešťanská nemocnica podľa medializovaných informácií kúpila CT prístroj za 1,6 milióna eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali na svoje funkcie. Predseda vlády Robert Fico vyhlásil, že dočasne povereným ministrom zdravotníctva by sa mohol stať podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies