Kiska prijal zástupcov advokátov, zaujímal sa o kvalitu právnických fakúlt

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 15:51 • 2 min
Kiska prijal zástupcov advokátov, zaujímal sa o kvalitu právnických fakúlt

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska prijal dnes pri príležitosti 25. výročia prijatia zákona o advokácii predstaviteľov Slovenskej advokátskej komory (SAK).

slovakia

left justify in out

Zástupcovia advokátov hovorili s hlavou štátu o dôvere v justíciu i o tom, ako ju posilniť. Kiska sa informoval o stave a fungovaní advokátov a advokátskych koncipientov na Slovensku, priblížila obsah stretnutia kancelária prezidenta.

 

"Pozícia advokátov na Slovensku nie je jednoduchá, preto treba myslieť na pôsobenie budúcich advokátov a s tým spojenú kvalitu právnických fakúlt," uviedol Kiska.

 

Okrem predsedu komory Ľubomíra Hrežďoviča do Prezidentského paláca prišli i jej podpredsedovia Jozef Olej, Viktória Hellenbart, Juraj Veverka, člen predsedníctva Ondrej Mularčík a tajomník SAK Andrej Popovec.

"Zmyslom a podstatou nášho stretnutia bolo vzájomné informovanie sa o pohľadoch na súčasné dianie v oblasti legislatívy, justície a hlavne advokácie," priblížil TASR Hrežďovič.

 

Podľa neho s prezidentom hovorili o postavení advokáta v súdnom konaní, dotkli sa súčasného stavu v justícii, najmä pokiaľ ide o rýchlosť konania, obsadzovanie miest sudcov.

 

"Pomerne otvorene sme hovorili aj o legislatívnom procese, to znamená snahe zastabilizovať legislatívne prostredie tak, aby nedochádzalo k neustálym zmenám v jednotlivých právnych predpisoch," uviedol predseda komory.

 

Advokáti zdôraznili, že vnímajú vysoké nároky kladené na sudcov spôsobené neustálymi legislatívnymi zmenami. "Samozrejme, predostreli sme aj možnosti advokáta, ako prispieť k skvalitneniu a zrýchleniu tohto konania," podotkol Hrežďovič.

 

Slovenská advokácia si za posledných 25 rokov vybudovala vysoký kredit, vyzdvihol predseda stavovskej organizácie. "Je vnímaná a akceptovaná ako vysoko odborná a profesionálna organizácia, ktorá reaguje jednak na právne problémy spoločnosti, ale aj na rôzne spoločenské javy, ktoré sú sprevádzané rôznymi či už kauzami, ale aj vo všeobecnosti i ako aj istá morálna autorita," doplnil predseda SAK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies