Kiska prijal šéfov automobiliek, trápia ich ceny energií i pružnosť práce

NETKY.SK • 6 November 2014, 12:56 • 2 min
Kiska prijal šéfov automobiliek, trápia ich ceny energií i pružnosť práce

BRATISLAVA - Flexibilita pracovného práva, vysoké ceny energií či dobudovanie diaľničnej siete, to sú niektoré z tém, ktoré trápia automobilky na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia KIA Motors Slovakia, PSA Peugeot Citroën Slovakia, Volkswagen Slovakia spolu so Zväzom automobilového priemyslu (ZAP) o nich dnes diskutovali s prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom.
     

"Pre nás je rozvoj automobilového priemyslu pre stabilitu Slovenska nesmierne dôležitý," konštatoval po stretnutí s hlavou štátu prezident ZAP Jaroslav Holeček. Toto prvé stretnutie s Kiskom bolo podľa neho pre zástupcov automobiliek veľmi dôležité.
     

Okrem toho, že prezidenta informovali o tom, čo automobilový priemysel pre Slovensko znamená, či o situácii v automobilkách, venovali sa aj najdôležitejším témam, ktoré tieto firmy trápia. Pri diskusii o flexibilite pracovného práva rozoberali podľa Holečka napríklad agentúrne zamestnávanie. "Intenzívne sme hovorili o tom, čo spôsobuje súčasná novela Zákonníka práce smerom k obmedzeniu agentúrneho zamestnávania," priblížil.
     

Druhou veľmi dôležitou otázkou je podľa neho dostavba diaľničnej siete na Slovensku. Napríklad spoločnosť Kia má problém s dobudovaním prepojenia medzi Slovenskom a Českou republikou, keďže vyrába motory pre Česko. Diskutovali aj o cene energií, podľa zástupcov automobiliek sú v SR energie drahšie o 45 % ako v iných európskych krajinách. Zdôraznili tiež potrebu vzdelávania aj podporu vlády a štátu pri ich rozvoji.
     

Prezident Kiska im podľa jeho hovorcu Romana Krpelana prisľúbil, že bude o týchto otázkach hovoriť s predstaviteľmi vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies