Kiska prijal predstaviteľov Únie miest Slovenska

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 09:41 • 2 min
Kiska prijal predstaviteľov Únie miest Slovenska

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska prijal v utorok delegáciu Únie miest Slovenska (ÚMS) na čele s jej prezidentom a primátorom hlavného mesta Bratislava Ivom Nesrovnalom.

slovakia

left justify in out

 Ako agentúru SITA informoval generálny sekretár Únie miest Slovenska Marián Minarovič, na pracovnom stretnutí sa zúčastnila aj 1. viceprezidentka ÚMS a primátorka Prešova Andrea Turčanová, viceprezident únie a primátor Hlohovca Miroslav Kollár, ale aj Nesrovnalov poradca Milan Galanda a tiež Minarovič. 

 

Hlavnými témami rozhovorov boli ciele únie miest na nasledujúce obdobie, modernizácia a pokračovanie reformy verejnej správy, ale hovorili aj o postavení Bratislavy ako samostatného regiónu. Ako sa uvádza na webovej stránke prezidenta, predstavitelia ÚMS s ním debatovali na témy ako využívanie eurofondov a príprava stavebného zákona. Únia miest s návrhmi na zlepšenie zákona oboznámila prezidenta. Jednou z vecí, ktoré chcú mestá presadiť, je aj návrh zákona na miestny poplatok za rozvoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies