Kiska prijal dnes predstaviteľov ZMOS

NETKY.SK • 14 Január 2015, 16:17 • 2 min
Kiska prijal dnes predstaviteľov ZMOS

BRATISLAVA - Na novoročnom pracovnom stretnutí prijal dnes prezident SR Andrej Kiska predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).

slovakia

left justify in out

Predseda ZMOS Jozef Dvonč informoval prezidenta SR o združení, jeho cieľoch a činnosti. Zároveň ho pozval na výročný snem ZMOS, ktorý sa uskutoční v dňoch 22. - 23. apríla v Bratislave. Obsahom spoločného rokovania boli aj ekonomické otázky týkajúce sa financovania originálnych a prenesených kompetencií samospráv. Dvonč informoval, že súčasný objem príjmu z dane z príjmu fyzických osôb nie je postačujúci, preto sa ZMOS usiluje o prinavrátenie podielu tejto dane na 70,3 percenta.
     

Účastníci stretnutia venovali pozornosť aj legislatíve a novému programovému obdobiu. Predstavitelia ZMOS zdôraznili potrebu prijať kvalitný zákon o odpadoch a stavebný zákon, ktoré budú chrániť záujmy občanov. V súvislosti s novým programovým obdobím poukázali na nevyhnutnosť zjednodušenia a zefektívnenia implementácie projektov z eurofondov. Návrhy ZMOS smerovali aj k zjednodušeniu verejného obstarávania. Prezident prisľúbil pomoc ZMOS najmä v oblasti legislatívneho procesu.
     

ZMOS v súčasnosti združuje 95 percent obcí a miest na Slovensku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona