Kiska prezradil, s kým bude spolupracovať!

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 10:13 • 2 min
Kiska prezradil, s kým bude spolupracovať!

BRATISLAVA - Bývalý sudca a expredseda Ústavného súdu SR Ján Mazák je pripravený radiť víťazovi prezidentských volieb a budúcej hlave štátu Andrejovi Kiskovi v oblasti práva a fungovania Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

"Moja úloha bude veľmi jednoduchá, ja mu poviem určité odporúčania, východiská a potom bude na ňom, ako sa rozhodne takúto radu zúročiť," povedal dnes Mazák agentúre SITA. O priamom začlenení do Kiskovho tímu v rámci prezidentského úradu však spolu s budúcou hlavou štátu podľa Mazáka nehovorili.

Mazák chce s Kiskom spolupracovať na profesionálnej úrovni. "Ja sa podobne ako pán Kiska nechcem dostávať do vzťahu s politickými stranami a politikmi," dodal. V súčasnosti Mazák pracuje na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, pôsobí tiež ako člen Výboru pre výber sudcov Súdu pre verejnú službu. "Ja si veľmi rád usporiadam svoje povinnosti aj na univerzite, aj v Bruseli, aj v Luxemburgu, aby som mohol byť nápomocný," konštatoval. 

Andrej Kiska už avizoval, že chce spolupracovať s tými najlepšími. Okrem Jána Mazáka spomenul ako svojho možného poradcu aj bývalého veľvyslanca v USA a odborníka na zahraničnú politiku Martina Bútoru. 

 

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna. V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov získal 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal 893 841 hlasov oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies