Kiska pre streľbu v Orlande kondoloval Obamovi

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 11:27 • 2 min
Kiska pre streľbu v Orlande kondoloval Obamovi

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska poslal prezidentovi USA Barackovi Obamovi sústrastný telegram v súvislosti s nedeľňajším útokom v nočnom klube v Orlande (Florida).

slovakia

left justify in out

„Vážený pán prezident, s veľkým šokom a zármutkom som prijal správu o tragédii v Orlande, pri ktorej vyhasli desiatky ľudských životov. Hlboko odsudzujem nezmyselný a absolútne neakceptovateľný útok voči nevinným ľuďom. Vážený pán prezident, dovoľte, aby som Vám a Vaším prostredníctvom rodinám obetí vyjadril úprimnú sústrasť,“ uviedol Kiska v telegrame. Agentúru SITA o tom informovala Elena Bianchi z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

 

Päťdesiat mŕtvych a 53 zranených si vyžiadala streľba v noci zo soboty na nedeľu v nočnom gay klube Pulse v meste Orlando v americkom štáte Florida. Streľba v Orlande sa tak zaradila k najtragickejším udalostiam svojho druhu v dejinách USA. Predpokladaný páchateľ Omar Mateen údajne prisahal vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (ISIS). Dôkazy o jeho priamom prepojení na ISIS alebo iné teroristické skupiny však nateraz neexistujú. Mateen (29) sa narodil v New Yorku, jeho rodičia pochádzali z Afganistanu. Podľa FBI sa zmieňoval o teroristickej skupine Islamský štát, keď krátko pred masakrom telefonoval na núdzovú linku 911.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies