Kiska pre pád lietadla vyjadril sústrasť prezidentom Egypta aj Francúzska

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 18:21 • 2 min
Kiska pre pád lietadla vyjadril sústrasť prezidentom Egypta aj Francúzska

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska poslal kondolenčné listy prezidentom Egypta a Francúzska v súvislosti s pádom lietadla Airbus 320 spoločnosti EgyptAir, na palube ktorého bolo 66 ľudí.

slovakia

left justify in out

„Vážený pán prezident, s ľútosťou som prijal správu o tragickej havárii lietadla spoločnosti EgyptAir, pri ktorej zahynuli aj občania Vašej krajiny. Dovoľte mi v tejto smutnej chvíli, aby som v mene svojom, ako aj v mene občanov Slovenskej republiky vyjadril Vám a všetkým príbuzným obetí úprimnú sústrasť," uviedol Kiska v kondolencii. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

 

Teroristický útok?! Lietadlo smerujúce z Francúzska do Egypta sa po prudkých manévroch zrútilo do mora


Let spoločnosti EgyptAir z Paríža do Káhiry so 66 ľuďmi na palube sa zrútil dnes skoro ráno do Stredozemného mora, 370 kilometrov juhovýchodne od gréckeho ostrova Kréta, v oblasti, ktorá patrí pod kontrolu egyptského letového dispečingu. Egyptský premiér Šaríf Ismáíl vyhlásil, že je ešte príliš skoro povedať, či bol príčinou havárie Airbusu A320 technický problém, alebo teroristický útok. Egyptský minister pre civilné letectvo Šaríf Fathí však povedal, že pravdepodobnosť, že príčinou havárie bol teroristický útok, je väčšia než pravdepodobnosť technického zlyhania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona