Kiska pozve pápeža Františka na návštevu Slovenska

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 16:53 • 2 min
Kiska pozve pápeža Františka na návštevu Slovenska

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska sa dnes o 17:00 počas Svetových dní mládeže stretne na zámku Wawel v poľskom Krakove s pápežom Františkom. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta s tým, že Kiska sa dnes už stretol so slovenskými pútnikmi, dobrovoľníkmi a biskupmi v meste Skawina.

slovakia

left justify in out

"So Svätým Otcom som mal stretnutie minulý rok, vtedy to bol 40-minútový rozhovor. Dnes ho chcem v prvom rade pozdraviť od ľudí z celého Slovenska a opätovne pozvať na návštevu našej krajiny. Boli by sme nesmierne radi, keby prišiel,“ povedal Kiska.


Prezident Kiska zároveň vyjadril úctu organizátorom a dobrovoľníkom Svetových dní mládeže. "Je tu symbolicky horúco. Okrem počasia je tu aj horúca atmosféra mladých ľudí, ktorí sa nesmierne tešia na Svätého Otca. Klobúk dole pred dobrovoľníkmi, organizátormi, s ktorými som mal možnosť sa stretnúť. Za vlastné peniaze a trošku aj za vlastné zdravie robia neskutočný kus práce kvôli tomu, aby tu takéto stretnutie mohlo byť," povedal Kiska a vyjadril svoje potešenie z toho, že aj na Slovensku máme takýchto mladých ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona