Kiska pozval Porošenka na Slovensko, zatiaľ neodpovedal

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 09:01 • 2 min
Kiska pozval Porošenka na Slovensko, zatiaľ neodpovedal

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska pozval ukrajinského prezidenta Petra Porošenka na návštevu Slovenska.

slovakia

left justify in out

Prísť by mohol na augustové oslavy povstania, povedal agentúre SITA hovorca hlavy štátu Peter Petrus. Či však Porošenko pricestuje, ešte nie je isté. "Odpoveď, zrejme aj vzhľadom na napätú vnútropolitickú situáciu na Ukrajine, ešte neprišla," dodal Petrus. Známy podľa neho zatiaľ nie je ani predbežný termín Kiskovej recipročnej návštevy Kyjeva.

 

Prezident Porošenko, ktorý sa funkcie ujal 7. júna tohto roku, sa už stretol s Kiskovým predchodcom Ivanom Gašparovičom, a to na svojej inaugurácii v Kyjeve, a predtým aj na summite vo Varšave. 
Prozápadný miliardár Porošenko sa stal víťazom májových prezidentských volieb, keď už v prvom kole získal viac ako 54 percent hlasov. Jeho hlavnú rivalku, expremiérku Juliju Tymošenkovú, podporilo len 13 percent voličov. Medzinárodní pozorovatelia na čele s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) priebeh prezidentských volieb na Ukrajine ocenili. Hlasovanie podľa nich vo veľkej väčšine prebehlo v súlade s medzinárodnými pravidlami a základnými slobodami, napriek tomu, že voľbám na východe krajiny bránili ozbrojení separatisti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona