Kiska pozval na recepciu po inaugurácii aj Biele Vrany a zástupcov mimovládok

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 07:54 • 2 min
Kiska pozval na recepciu po inaugurácii aj Biele Vrany a zástupcov mimovládok

BRATISLAVA - Na recepciu nového prezidenta príde aj nový typ hostí, Andrej Kiska pozval na recepciu po inaugurácii aj Biele Vrany a zástupcov mimovládok.

slovakia

left justify in out

Píše o tom vo svojom dnešnom vydaní denník Sme. Novozvolený prezident Andrej Kiska už rozoslal pozvánky na slávnostné vymenovanie do funkcie, ktoré bude v nedeľu 15. júna. Inaugurácia Kisku bude v Redute, po zložení sľubu sa nový prezident zúčastní na ekumenickej bohoslužbe pre všetky cirkvi v Dóme sv. Martina. Potom navštívi prezidentský palác, večer o siedmej bude na Hrade slávnostná recepcia. Kiska pozval aj predstaviteľov mimovládnych organizácií a ocenených občanov, ktorých si doterajší prezident Ivan Gašparovič nevšímal, poznamenalo Sme.

 

Oblek si na budúcu nedeľu musí chystať Laco Oravec z Nadácie Milana Šimečku, ktorá sa zaoberá obhajobou ľudských práv a menšinami. „Je to pozvanie, ktoré sa neodmieta. Vnímame ho aj ako uznanie práce mimovládnych organizácií, že to, čo robíme, je zmysluplné, že to niekto vidí a oceňuje.“ 

 

„Je to osviežujúce, ak hlava štátu začleňuje do dialógu aj občiansku spoločnosť a nevníma ju ako nevyhnutné zlo, ktoré musí obchádzať,“ povedala pre Sme pozvaná Zuzana Wienk z Aliancie Fair-play. 


Účasť potvrdila aj Zuzana Pechočiaková, ktorá vlani poukázala na bielenie zdravotnej karty v nitrianskej nemocnici, na čo doplatila preradením na post pre začínajúcich lekárov, a ocenená Biela Vrana Zuzana Melicherčíková. „Je to veľká česť, bola som mimoriadne prekvapená a potešená,“ povedala pre Sme Melicherčíková. Vraví, že sa už s Kiskom stretla, keď robila zbierku pre ďalšiu Bielu Vranu Ivana Cehelského, ktorému vypálili chalupu. Pozvanie prijal aj učiteľ Vladimír Crmoman, ďalšia ocenená Biela Vrana. 

 

Oficiálny zoznam pozvaných a program inaugurácie Kiska zverejní až na budúci týždeň. Priamo na inauguráciu do Reduty mohol pozvať 50 najbližších ľudí, okrem rodiny tam zaradil aj svoju dlhoročnú spolupracovníčku Ľudmilu Kolesárovú s ďalšími kolegami z Dobrého anjela a členov petičného výboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies