Kiska pozval na inauguráciu aj Bezáka, ten nemôže prísť

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:16 • 2 min
Kiska pozval na inauguráciu aj Bezáka, ten nemôže prísť

BRATISLAVA - Andrej Kiska sa 15. júna oficiálne zhostí najvyššej štátnej funkcie. Prezidentská inaugurácia je za rohom a na verejnosť sa už dostal zoznam, kto dostal pozvánku na blížiacu sa ceremóniu, informuje denník Plus jeden deň.

slovakia

left justify in out

Medzi pozvanými chýbal arcibiskup Róbert Bezák. Kiska však na neho nezabudol. "Chcel som pozvať na recepciu po inaugurácii aj Róberta Bezáka. Kontaktoval som ho vopred", prezradil budúci prezident SR.

 

Róbert Bezák sa však na slávnosti nemôže zúčastniť. "Ospravedlnil sa, ale dohodli sme sa aspoň sa osobnom stretnutí", uviedol Andrej Kiska. Bezáka odvolali z čela Trnavskej arcidiecézy v lete 2012 a už zanedlho by sa kauza mala dočkať rozuzlenia.

 

Bezáka by totiž v júni mal prijať na audiencii pápež František, u ktorého mu návštevu zabezpečili iniciátori petície na podporu Bezáka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies