Kiska považuje Orbánovo vyjadrenie o neúspešnom summite za neprimerané

NETKY.SK • 17 September 2016, 17:34 • 2 min
Kiska považuje Orbánovo vyjadrenie o neúspešnom summite za neprimerané

BRATISLAVA - Označiť bratislavský summit EÚ za neúspešný považujem za neprimerané a ide to priamo proti zmyslu, zámeru a účelu tohto neformálneho summitu. Pre TASR to dnes uviedol prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"A je to tak trochu aj neférové voči jeho účastníkom a organizátorovi. Všetci dobre vieme, že myšlienke Európskej únie neškodia len chyby, omyly alebo problémy, ktoré jednoducho priniesol život. Ale, že jej škodí, ak politici zabudli povedať o Európskej únii a jej inštitúciách pekné slovo a Brusel sa stal nadávkou. Pritom veľakrát iba sledujú svoje domáce ciele, nejde o vylepšenie Únie, ale o domáce preferencie, percentá, voľby, o cynické zjednodušovanie zložitých otázok alebo o zveličovanie," uviedol prezident na margo vyjadrenia maďarského premiéra.

 

Pokiaľ ide o vyjadrenia talianskeho premiéra, podľa prezidenta si vyžadujú naše porozumenie a empatiu vzhľadom na situáciu, v ktorej sa dnes Taliansko nachádza.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán označil neformálny summit Európskej únie v Bratislave za neúspešný z hľadiska toho, že sa nepodarilo zmeniť prisťahovaleckú politiku Bruselu. Orbán ďalej vyzdvihol, že v Únii naďalej panuje sebazničujúca a naivná prisťahovalecká politika. Aj teraz sa vraj hovorilo viac o urýchlení prerozdeľovania migrantov, ako o ich zastavení na hraniciach Schengenu,

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies