Kiska poslal Zemanovi kondolenčný telegram

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 15:14 • 2 min
Kiska poslal Zemanovi kondolenčný telegram

BRATISLAVA - Slovenský prezident Andrej Kiska zaslal svojmu českému náprotivku Milošovi Zemanovi v súvislosti s úmrtím štyroch českých vojakov v Afganistane kondolenčný telegram. Informuje o tom oficiálna stránka prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

Kiska v ňom vyjadril úprimnú sústrasť aj rodinám zosnulých. "Slovenská republika sa spolu s Českou republikou usiluje v Afganistane v rámci operácie ISAF vytvárať podmienky pre mier a stabilitu v krajine. Tak ako nás spoločne tešia pokroky, ktoré misia zaznamenáva, tak isto spoločne zdieľame zármutok nad touto tragickou stratou," uviedol v telegrame.

 

Slovenská hlava štátu sa osobne stretne so svojím českým partnerom v stredu 9. júla počas svojej oficiálnej návštevy v Prahe.

 

Pri samovražednom útoku atentátnika v dedine neďaleko afganskej základne Bagrám v provincii Parván dnes ráno o 05.15 SELČ zomrelo najmenej 16 ľudí, okrem českých vojakov aj desať afganských civilistov a dvaja afganskí policajti. K útoku sa prihlásil Taliban.

 

S dnešným útokom stratilo Česko v Afganistane dovedna deväť vojakov. ČR má 273 vojakov v Kábule a Bagráme, 150 z nich zabezpečuje ochranu leteckej základne Bagrám, ktorá svojou veľkosťou pripomína okresné mesto - pôsobí na nej 40.000 vojakov. Je najväčšou spojeneckou základňou v Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies