Kiska pre tragickú haváriu vlakov poslal sústrastný telegram talianskemu prezidentovi

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 18:49 • 2 min
Kiska pre tragickú haváriu vlakov poslal sústrastný telegram talianskemu prezidentovi

BRATISLAVA - V súvislosti s vlakovou nehodou na juhu Talianska poslal prezident SR Andrej Kiska sústrastný telegram talianskemu prezidentovi Sergiovi Mattarellovi. TASR o tom informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

Kiska vyjadril aj v mene slovenských občanov hlbokú sústrasť talianskemu prezidentovi i rodinám a blízkym obetí.

 

"So žiaľom som prijal správu o tragických dôsledkoch železničného nešťastia pri meste Bari, ktoré si vyžiadalo obete na ľudských životoch a desiatky zranených," uviedol Kiska.

 

Aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák zaslal sústrastný telegram svojmu talianskemu partnerovi Paolovi Gentilonimu. Rodinám a blízkym obetí tejto tragédie vyjadril úprimnú sústrasť.

 

Talianskemu rezortnému kolegovi Grazianovi Delriovi kondoloval tiež minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely. „S veľkým zármutkom som prijal správu o tragickom nešťastí na železničnej trati v Apúlii. Vážený pán minister, dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým pozostalým i celej Vašej krajine,“ uviedol Brecely.

 

K čelnej zrážke dvoch osobných vlakov došlo dnes pri talianskom meste Andria v regióne Apúlia. Vlaky sa zrazili na jednokoľajovej trati medzi mestami Ruvo di Puglia a Corato. Kolízia si vyžiadala najmenej 20 obetí na životoch i desiatky zranených.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies