Kiska poslal do Talianska sústrastný telegram

NETKY.SK • 24 August 2016, 11:34 • 2 min
Kiska poslal do Talianska sústrastný telegram

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska poslal v súvislosti so zemetrasením prezidentovi Talianskej republiky Sergiovi Mattarellovi sústrastný telegram.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"S hlbokým pohnutím som prijal správu o ničivom zemetrasení, ktoré zasiahlo región stredného Talianska. Je ťažké nájsť slová, ktoré by vyjadrili smútok nad obeťami tejto tragickej udalosti a nad utrpením ľudí, ktorí zostali bez domova. Dovoľte mi, aby som v mene občanov Slovenskej republiky a v mene svojom vyjadril úprimnú sústrasť Vám, rodinám a blízkym obetí. Chcem Vás súčasne ubezpečiť, že Slovenská republika je pripravená poskytnúť Vám pomoc, ktorú by ste považovali za užitočnú,“ napísal Kiska v telegrame. Informovala o tom Elena Bianchi z tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR.

 

Najmenej 21 mŕtvych a desiatky zranených si vyžiadalo silné zemetrasenie, ktoré v noci zasiahlo strednú časť Talianska. Miestne úrady predpokladajú, že pod troskami zrútených budov sa nachádzajú stovky ľudí. Hypocentrum hlavného otrasu, ktorý mal podľa talianskych seizmológov magnitúdu 6,0, sa nachádzalo v provincii Perugia, juhovýchodne od mestečka Norcia, v hĺbke iba štyri kilometre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona