Kiska: Pokiaľ by vláda zlyhala, mám obavu o výsledok ďalších volieb

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 14:14 • 2 min
Kiska: Pokiaľ by vláda zlyhala, mám obavu o výsledok ďalších volieb

BRATISLAVA - Táto vláda by mala riešiť problémy týkajúce sa zdravotníctva, školstva či korupcie. Pokiaľ nebude úspešná, zlyhá a tieto veci sa riešiť nebudú, prezident SR Andrej Kiska má veľmi vážnu obavu o výsledky ďalších parlamentných volieb. Hlava štátu to povedala v dnešnej diskusnej relácií RTVS O 5 minút 12. Kiska zároveň ocenil, že vláda si dala za priority práve tieto oblasti.

slovakia

left justify in out

Pri svojich obavách narážal na narastajúce extrémistické názory, nedôveru ľudí v politikov a problémy, ktoré občanov denne trápia. Zvlášť poukázal na školstvo a zdravotníctvo. "Držím prsty tejto vláde, aby bola úspešná v zdravotníctve, školstve i ďalších krkoch, čo sa týka korupcie," skonštatoval Kiska.

 

V súvislosti s narastajúcim extrémizmom spomenul aj Ľudovú stranu Naše Slovensko, ktorej lídra Mariana Kotlebu po zvolení do parlamentu nepozval do Prezidentského paláca. Zopakoval, že si s ním za jeden stôl nesadne. "Sadnúť si s týmto človek za ten istý stôl, kde sedím s ľuďmi, ktorí bojovali za naše ideály a krajinu, to ako prezident určite nespravím," uviedol Kiska.

 

Za narastajúcim extrémizmom v spoločnosti podľa jeho slov môže byť strata identity či potenciálne ohrozenie. "Mali by sme si ale povedať pravdu, že extrémizmus a fašizmus tú máme. Musíme urobiť veľmi jasnú, silnú deliacu čiaru. Povedať si, toto je demokracia a toto je extrémizmus a fašizmus," skonštatoval prezident.

 

V súvislosti s dnešným Dňom víťazstva nad fašizmom podotkol, že jednou z príčin vzniku 2. svetovej vojny bol práve nárast nenávisti voči národom či národnostiam. "To by sme si mali opakovať, keď ktokoľvek a kedykoľvek vyjadrí svoju nenávisť voči skupinám ľudí," upozornil. Zo Slovenska chce mať krajinu, kde ľudia žijú v porozumení, a nie v nenávisti.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies