Kiska: Podpísal protokol k pristúpeniu Čiernej Hory do NATO

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 15:11 • 2 min
Kiska: Podpísal protokol k pristúpeniu Čiernej Hory do NATO

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska dnes podpísal ratifikačnú listinu k Protokolu Severoatlantickej zmluvy o pristúpení Čiernej Hory. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta. Pristúpenie tejto balkánskej krajiny do Aliancie schválil 14. júna už aj parlament a predtým odobrila vláda.

slovakia

left justify in out

„Členstvo Čiernej Hory v NATO umožní integrovať sa do euroatlantického spoločenstva, čím sa významným spôsobom posilní bezpečnosť a rozšíri priestor stability a slobody na západnom Balkáne,“ uvádza ministerstvo zahraničných vecí vo vládou schválenom materiáli. Súhlasiť so vstupom tejto balkánskej krajiny do NATO ako jej 29. člena musia parlamenty členských krajín.


Ministri zahraničných vecí Severoatlantickej aliancie pozvali na rokovaní v decembri 2015 Čiernu Horu do NATO. Súčasne potvrdili otvorenie prístupových rokovaní o členstve a pristúpení k Organizácii Severoatlantickej zmluvy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies