Kiska podal trestné oznámenie za Ficove výroky!

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 14:10 • 2 min
Kiska podal trestné oznámenie za Ficove výroky!

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát Andrej Kiska podal dnes trestné oznámenie za niektoré výroky jeho protikandidáta Roberta Fica, ktoré odzneli v televíznych debatách pred prvým kolom volieb.

slovakia

left justify in out

„Bolo to trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a krivého obvinenia,“ priblížil Kiska na dnešnej tlačovej besede. Podaním trestného oznámenia považuje prvé kolo za ukončené. „Vyzývam premiéra na férovú diskusiu,“ dodal Kiska. Reagoval tiež na dnešné Ficove vyhlásenia o tom, že Kiska má blízko k scientologickej cirkvi, ktorú Fico označil za sektu a bezpečnostné riziko. „Ja nie som scientológ. Všetky obvinenia som vyvrátil. Nenechajme sa vniesť do hier premiéra,“ zdôraznil Kiska.

 

Bezpečnostné riziko je podľa neho práve premiér. Kiska tvrdí, že Fico pokračuje v urážkach, lebo sa bojí prehry. „Nech si osobné útoky nechá do diskusií,“ dodal Kiska. Na novinársku otázku: „Keď vás pozývali prednášať na školu, ktorá nesie meno Rona Hubbarda, vy ste nevedeli, kto je Ron Hubbard, že zakladal scientológiu? Kiska odpovedal, že „na žiadnej takejto škole s takýmto názvom nikdy neprednášal“.

 

Na premiéra Fica má aj Kiska nachystané otázky do diskusie. „Ale nechcem, aby boli tieto voľby o tom, či bol v byte na Vazovovej ulici, aby boli o emisných zmenkách či o hlase podobnom premiérovmu,“ hovoril Kiska. Fica sa bude pýtať na to, či ako premiér splnil všetky sľuby, ktoré dal občanom a prečo krajina stagnuje. O podpore v druhom kole so žiadnou stranou Kiska zatiaľ nerokoval. Pripomenul, že kandiduje ako nestranícky a nezávislý kandidát. Politikov poprosil, aby presviedčali ľudí k volebnej účasti v druhom kole prezidentských volieb. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies