Kiska podal podnet na disciplinárne konanie voči sudcom I. senátu

NETKY.SK • 9 November 2016, 14:52 • 2 min
Kiska podal podnet na disciplinárne konanie voči sudcom I. senátu

KOŠICE – V súvislosti s rozhodovaním vo veci sťažnosti skupiny odmietnutých kandidátov na sudcov Ústavného súdu (ÚS) SR bol ÚS doručený podnet prezidenta SR Andreja Kisku na podanie návrhu na začatie disciplinárneho konania voči členom I. senátu ÚS. Ide o sudcov Milana Ľalíka, Mariannu Mochnáčovú a Petra Brňáka. Informovala o tom dnes predsedníčka ÚS SR Ivetta Macejková, dôvody prezidenta k podnetu neuviedla.

slovakia

left justify in out

"Ústavnému súdu bola zároveň v ten istý deň (2.11.) ako príloha k podnetu na podanie návrhu na začatie disciplinárneho konania doručená námietka predpojatosti podaná prezidentom SR voči členom I. senátu Ústavného súdu," uvádza sa v tlačovej informácii z ÚS.

 

Na ÚS sa so sťažnosťou začiatkom septembra obrátili Ján Bernát, Miroslav Duriš, Eva Fulcová a Juraj Sopoliga, ktorých ako kandidátov schválených parlamentom prezident odmietol vymenovať za sudcov ÚS. Prvý senát sťažnosť následne prijal na ďalšie konanie. Sťažnosť v septembri podala aj ďalšia odmietnutá kandidátka Jana Lašáková, na ďalšie konanie ju 4. októbra prijal III. senát ÚS. Plénum ÚS 12. októbra uznesením spojilo obe veci na spoločné konanie v rámci I. senátu.

 

"Informácie o aktuálnom vývine situácie vo veci nevymenovania kandidátov na sudcov Ústavného súdu sú zverejňované, keďže vec sa týka verejných činiteľov a dlhodobo je predmetom záujmu médií aj verejnosti," uvádza sa v tlačovej správe z ÚS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies