Kiska poďakoval dobrovoľníkom za ich prácu

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:32 • 2 min
Kiska poďakoval dobrovoľníkom za ich prácu

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska dnes v Prezidentskom paláci prijal 27 nominovaných na ocenenie Dobrovoľník roka 2014 a vyjadril im uznanie. Deviatich z nich za ich prácu dnes večer ocenia počas slávnostného galaprogramu v budove ministerstva zahraničných vecí. Oceňovanie organizuje Národné dobrovoľnícke centrum CARDO siedmykrát, nominovaní boli u prezidenta prijatí prvýkrát.

slovakia

left justify in out

"Prišli sem dobrovoľníci z radov obyčajných ľudí, keď sa však s nimi porozprávate, zistíte, že sú hodní oceňovania. Netúžia po verejnej sláve, túto prácu robia zo srdca a vo voľnom čase," povedala prezidentovi Katarína Gešková z dobrovoľníckeho centra. Kiskovi za prítomných odovzdala dar – srdce na dlani, ktoré symbolizuje dobrovoľnícku prácu.

 

Prezident bol vo svojom príhovore osobný. Dobrovoľníkom povedal, že dnes ráno si ani nečítal noviny, lebo by sa z nich dozvedel mnoho negatívnych informácií. "Tešil som sa, že budem s vami, lebo vy ste poslami dobrých správ," povedal. Kiska poukázal, že dobrovoľníci mnohokrát robia prácu, ktorú by mali vykonávať v prvom rade inštitúcie a nie oni. Preto je podľa neho povinnosťou prezidenta a politikov poukazovať na dobré činy. "Robíte krajinu lepšou pre život, chcem vás podporovať a dozvedať sa, ako ľudský vieme byť jeden k druhému," uviedol. Každého dobrovoľníka bol osobne pozdraviť.

 

Dobrovoľníka za jeho prácu mohli záujemcovia nominovať do konca roka 2014 v deviatich kategóriách: dobrovoľník SlovakAid, zahraničný dobrovoľník na Slovensku, dlhodobá dobrovoľnícka pomoc (viac ako 18 mesiacov), dobrovoľník v sociálnej a zdravotnej oblasti, dobrovoľník v oblasti práce s deťmi a mládežou, dobrovoľník v oblasti vzdelávania a environmentalistiky, firemný dobrovoľník roka, obec/mesto priateľské k dobrovoľníctvu a dobrovoľnícky projekt roka. O ocenených v jednotlivých kategóriách rozhodla komisia ľudí spätých s dobrovoľníctvom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies