Kiska po víťazstve Škantárovcov: Skvelá reklama vodného slalomu

NETKY.SK • 12 August 2016, 08:53 • 2 min
Kiska po víťazstve Škantárovcov: Skvelá reklama vodného slalomu

RIO DE JANEIRO - Reakcie osobností na olympijských víťazov vo vodnom slalome Ladislava a Petra Škantárovcov, ktorí vybojovali zlato vo finále C2 na OH v Riu de Janeiro:

slovakia

left justify in out

Ladislav Škantár, zlatý olympijský medailista: "Sú to neopísateľné pocity, sme veľmi šťastní. Veľmi sme túžili získať medailu, ešte si to ani neuvedomujeme. Bolo to náročné psychicky, predsa len to boli asi naše posledné OH, veď už nie sme najmladší."

 

Peter Škantár, zlatý olympijský medailista: "Ja ani neviem čo povedať. Je to super. Nebolo to ľahké, tie posledné dni. Ale teraz sú prvé pocity úplne super."

 

Andrej Kiska, prezident SR /zdroj: oficiálny Facebook/: "Fantastické! Gratulujem! Slovensko má prvé zlato na olympiáde v Riu. Vybojovali ho bratranci Laco a Peter Škantárovci, ktorí predviedli vynikajúcu jazdu. Spolu so strieborným Matejom Beňušom, štvrtou Janou Dukátovou aj Jakubom Grigarom urobili slovenskému vodnému slalomu skvelú reklamu."

 

Michal Martikán, päťnásobný medailista z OH: "Boli to obrovské pozitívne emócie. Myslím si, že slovenský vodný slalom opäť urobil skvelý výsledok, opäť sme získali zlato a k tomu aj striebro. Mohlo byť toho oveľa viac, pretože aj Jakub aj Janka majú na medailu."

 

Ivan Cibák, prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode (SZKDV): "Keď chlapci zašli tú svoju jazdu, vedeli sme, že budú mať medailu. Do poslednej chvíle sme čakali len na to, že akú. Nakoniec to bolo zlato. Zašli skutočne skvelú jazdu. Super."

 

Roman Buček, zástupca vedúceho slovenskej výpravy v Riu: "Je to fantastické. Po Maťovej striebornej medaile ideme o stupienok vyššie. Chlapcom som to veľmi želal a som rád, že sa im to nakoniec podarilo. Ukázali absolútne majstrovstvo."

 

František Chmelár, prezident SOV: "Bol som nervózny, bolo to dramatické ako vždy a mali sme aj šťastie. Bolo to veľmi tesné. Ak by to Česi neotočili do vody, možno by vyhrali. Už po semifinále som veril, bolo vidieť, že síce mali ťuk, ale že išli na istotu. Včera sme mali super semifinále a finále nevyšlo, dnes to bolo opačne. Bol to veľmi dramatický boj o medaily a som rád, že 'Škantári' ukázali vysoké majstrovstvo a pripravili sa perfektne."

 

Peter Korčok, vedúci výpravy v Riu: "Od začiatku sme dúfali, že by mohlo byť zlato. Keď sme videli, aké výkony sa išli v semifinále, verili sme, že bude medaila. Škantárovci patrili medzi veľkých favoritov a naozaj dokázali, že sú najlepší na svete. Sú olympijskí víťazi."

 

Pavol Hochschorner, trojnásobný olympijský víťaz v C2: "Škantárovci išli perfektne. Ostatným lodiam robil problémy záver. Vedel som, že ak ho zvládnu tak, ako sa im to podarilo, získajú medailu."

 

Elená Kaliská, dvojnásobná olympijská víťazka v K1: "Je to fantastické, veľmi, veľmi sa teším z chlapcov, že dosiahli takýto skvelý výsledok. Ako Matej Beňuš, ani oni to nemali jednoduché, ale zvládli to a potvrdili svoje kvality. Klobúk dole."

 

Barbora Balážová, účastníčka OH 2016 v stolnom tenise: "Je to fantázia pre Slovensko. Veľmi som ich podporovala, všetci sme sa tešili. Chalani sú super, išli perfektne. Ľúto mi bolo Janky Dukátovej, ale myslím si, že štvrté miesto na OH je skvelé."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona