Kiska po Prahe smeruje do Varšavy a do Viedne

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 10:54 • 2 min
Kiska po Prahe smeruje do Varšavy a do Viedne

BRATISLAVA - Po pracovnej ceste do Budapešti a minulotýždňovej oficiálnej návšteve Prahy čaká prezidenta Andreja Kisku návšteva susedného Poľska a Rakúska.

slovakia

left justify in out

Do Varšavy poletí vládnym špeciálom v utorok, do Viedne vycestuje vo štvrtok. V metropole Poľska sa stretne s prezidentom Bronislawom Komorowským, v Rakúsku ho privíta prezident Heinz Fischer.

 

V rámci svojej druhej oficiálnej bilaterálnej návštevy v zahraniční od nástupu do úradu sa Kiska stretne okrem poľského prezidenta i s ďalšími najvyššími ústavnými činiteľmi. Rokovať by mal s maršálkou Sejmu Ewou Kopaczovou, maršálom Senátu Bogdanom Borusewiczom a s predsedom vlády Donaldom Tuskom. "Obsahom rozhovorov bude ďalšie posilnenie vynikajúcich bilaterálnych vzťahov na všetkých úrovniach, zvyšovanie súdržnosti a podpora projektov v rámci regionálnej spolupráce a to i v kontexte slovenského predsedníctva vo Visegrádskej štvorke ako aj výmena stanovísk k aktuálnym európskym a politickobezpečnostným výzvam," informovali o návšteve Poľska z tlačového oddelenia kancelárie hlavy štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies