Kiska opäť rozdelil svoj plat ďalším rodinám v núdzi

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 16:09 • 2 min
Kiska opäť rozdelil svoj plat ďalším rodinám v núdzi

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska rozdelil svoj čistý príjem ďalším šiestim rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Päť rodín dostalo z marcového platu 515 eur a jedna rodina 2400 eur.

slovakia

left justify in out

Adresátov pomoci vybral prezident Kiska na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi – Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR. Takýto postup pri výbere adresátov pomoci uplatňuje prezident každý mesiac, pričom pomoc od neho dostávajú rodiny priamo.

 

Finančný príspevok 2400 eur pomohol rodine, v ktorej obaja rodičia s ťažkou poruchou sluchu vychovávajú dve nepočujúce deti. Pre uľahčenie komunikácie v rodine aj v škole má obom chlapcom slúžiť pomôcka FM systém, ktorá je však finančne veľmi nákladná.

 

Andrej Kiska pomohol aj žene, ktorá sa sama stará o desať detí po tom, ako opustila svojho násilníckeho manžela. Začiatkom tohto roka otec detí zomrel a rodine okamžite zastavili vyplácanie výživného. Kým však deťom priznajú sirotské, rodina zostala nečakane bez príjmu. Príspevok od prezidenta dostala tiež rodina, v ktorej nedávno zomrela na onkologické ochorenie matka štyroch deti. Otec zomrel už dávnejšie.

 

Prezident prispel tiež žene, ktorá je onkologickou pacientkou a nedávno jej zomrela na rakovinu dcéra. Finančnú výpomoc od Andreja Kisku ďalej dostala rodina s dvoma dcérami, z ktorých mladšia má leukémiu. Rodina žije v hmotnej núdzi, kvôli chorobe dcérky musí často cestovať z východu Slovenska do Bratislavy.

 

Prezident podporil aj päťčlennú rodinu, v ktorej najmladší syn je ťažko telesne postihnutý. Od narodenia trpí kongenitálnou svalovou dystrofiou, pohybuje sa len na elektrickom vozíku a potrebuje neustálu pomoc inej osoby. Opatruje ho matka. Chlapec napriek svojmu zdravotnému hendikepu navštevuje 6. ročník spojenej školy. Aj keď si staršie deti popri štúdiu zarábajú rôznymi brigádami, rodina má problém zabezpečiť pre najmladšie dieťa všetky potrebné zdravotné pomôcky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona