Kiska odobril zákony, ktorými sa mení konanie pred súdmi

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 15:31 • 2 min
Kiska odobril zákony, ktorými sa mení konanie pred súdmi

BRATISLAVA – Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska dnes podpísal zákony, ktorými sa dopĺňa Civilný sporový poriadok a Správny súdny poriadok. TASR informoval Martin Lipták z Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady (NR) SR 28. marca tohto roka schválili novely Civilného sporového poriadku a Správneho súdneho poriadku od poslancov koaličného Mosta-Híd, ktorí chceli zabezpečiť, aby náklady spojené s prekladom podaní a dôkazov v regionálnom alebo menšinovom jazyku v správnom súdnom konaní a civilnom súdnom konaní nemusel hradiť účastník konania.

 

Podľa pôvodnej právnej úpravy hradili trovy na preklady samotní účastníci, ktorí pred súdom konali v inom ako štátnom jazyku.

 

Na problém ešte vlani v októbri upozornila mimoparlamentná SMK. Strana vtedy hovorila o nedodržiavaní práva používať v občianskom súdnom konaní materinský jazyk bez podmienok. SMK pripomínala, že Slovensko sa k tomuto zaviazalo podpisom Jazykovej charty Rady Európy v roku 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies