Kiska odletel do New Yorku, kde vystúpi na 71. Valnom zhromaždení OSN

NETKY.SK • 18 September 2016, 19:16 • 2 min
Kiska odletel do New Yorku, kde vystúpi na 71. Valnom zhromaždení OSN

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska dnes odletel na pracovnú cestu do New Yorku. Hlava štátu vedie slovenskú delegáciu na 71. Valnom zhromaždení Organizácie spojených národov (OSN). TASR o tom informovala Elena Bianchi z Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

"V rámci hlavného programu vystúpi vo všeobecnej rozprave valného zhromaždenia a na stretnutí na vysokej úrovni k rozsiahlemu toku utečencov a migrantov organizovanom generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom," uviedla.

 

Prezident Andrej Kiska sa taktiež zúčastní na podujatí k piatemu výročiu Iniciatívy pre otvorené vládnutie a absolvuje viaceré bilaterálne rokovania.

 

V rámci podpory rozvoja bilaterálnych ekonomických vzťahov so Spojenými štátmi americkými bude prezident rokovať aj s členmi Slovensko-americkej rady pre obchod a inovácie.

 

Na pracovnej ceste prezidenta sprevádza minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies