Kiska odcestoval na oficiálnu návštevu Bulharska

NETKY.SK • 10 December 2015, 08:20 • 2 min
Kiska odcestoval na oficiálnu návštevu Bulharska

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska dnes odcestoval na dvojdňovú oficiálnu návštevu Bulharskej republiky. V hlavnom meste Sofia sa stretne s najvyššími predstaviteľmi krajiny, s ktorými bude rokovať o bilaterálnej spolupráci i aktuálnych zahraničnopolitických otázkach. Plánuje sa podpísanie viacerých bilaterálnych dokumentov.

slovakia

left justify in out

Počas druhého dňa návštevy Kiska spolu so svojím bulharským partnerom Rosenom Plevnelievom slávnostne otvoria technologický park Sofia Tech Park a jednu z jeho alejí pomenujú po slovenskom vynálezcovi Jozefovi Murgašovi.

 

Slovenskú hlavu štátu bude sprevádzať delegácia zložená z predstaviteľov akademického, podnikateľského a vládneho sektora. Ich priame rokovania s bulharskými partnermi umožní medzinárodná konferencia k podpore inovácií, startupov a transferu technológií, usporiadaná pri príležitosti otvorenia technologického parku. Na paneli konferencie k inováciám sa zúčastnia aj obaja prezidenti.

 

Do vlasti sa Kiska vráti v piatok 11. decembra vo večerných hodinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona