Kiska: Občania Lučenca necítia rast HDP a znižovanie nezamestnanosti

NETKY.SK • 9 September 2016, 11:45 • 2 min
Kiska: Občania Lučenca necítia rast HDP a znižovanie nezamestnanosti

LUČENEC – Je slovenským paradoxom, že na jednej strane sa našej krajine veľmi dobre darí, rastie HDP i priemerná mzda a klesá nezamestnanosť, ale občania miest, ako je Lučenec, to necítia. Uviedol to prezident SR Andrej Kiska po dnešnom stretnutí s predstaviteľmi samosprávy Lučenca.

slovakia

left justify in out

„Chudoba ostáva, mladí ľudia utekajú, nezamestnanosť sa nedarí znižovať. Je úlohou nás všetkých, vlády, prezidenta, parlamentu, uvažovať o tom, ako skutočne môžeme účinne týmto regiónom a mestám pomôcť,“ zdôraznil prezident.

S primátorkou Lučenca Alexandrou Pivkovou sa podľa vlastných slov rozprával o spôsoboch, ako môže v tejto súvislosti fungovať akčný plán rozvoja okresu. „Vláda začala aktívne pracovať na podpore týchto regiónov, kde je nezamestnanosť podstatne vyššia. Rozoberali sme s pani primátorkou, aké sú možnosti, čo sa dá využiť a spraviť, aby mladí ľudia odtiaľto neutekali a našli si tu prácu,“ povedal Kiska.

 

Dodal, že diskutovali aj o úspešných projektoch. „V Lučenci sa rekonštruovala synagóga, postavili sa komunálne byty a je tu veľa dobrých signálov. Ale ten najdôležitejší, aby toto mestečko dostalo späť prosperitu, aby bolo miestom, kde je radosť žiť a mladé rodiny tam budú chcieť zostávať a neutekať za prácou do zahraničia a väčších miest, tak to je ešte veľká výzva a úloha,“ zakončil.

 

Program prezidenta v Lučenci pokračuje prehliadkou spoločnosti K-Kart a návštevou Gymnázia Boženy Slančíkovej Timravy, kde bude diskutovať so študentmi. Popoludní má naplánované stretnutie s predstaviteľmi obce Halič v okrese Lučenec a účasť na vernisáži umeleckého diela Memento v lučeneckej synagóge, ktoré je venované pamiatke holokaustu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona