Kiska o stretnutí s Kotlebom: Nesadnem si za jeden stôl s človekom, ktorý označuje SNP za najčiernejší deň

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 14:28 • 2 min
Kiska o stretnutí s Kotlebom: Nesadnem si za jeden stôl s človekom, ktorý označuje SNP za najčiernejší deň

TRNAVA – Prezident Andrej Kiska nikdy nebude rokovať s Marianom Kotlebom, predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko.

slovakia

left justify in out

,,Ja si nesadnem za ten istý stôl, kde prijímam tých, čo bojovali v SNP, s človekom, ktorý hovorí, že SNP bolo najčiernejším dňom našej histórie a 70-tisíc odvlečených a zabitých Židov nás nezaujíma, pretože my sme národ slovenský,“ povedal Kiska na dnešnom stretnutí so študentmi Trnavskej univerzity. Dodal, že za týmto názorom si stojí napriek tomu, že 30 percent obyvateľov s ním podľa prieskumov nesúhlasilo, keď z rokovaní po minuloročných parlamentných voľbách vynechal Kotlebu.

Kiska vysvetlil, že aj keď pre svoje jednoznačné postoje nenachádza vždy pochopenie, tak stojí za to bojovať za ne. ,,Napriek tomu, že pri rómskej otázke, otázke migrantov alebo Kotlebu si stojím za svojimi názormi, popularita a dôvera v prezidenta je stále vysoká, vždy je dvojnásobne vyššia ako druhého najpopulárnejšieho politika – premiéra,“ povedal študentom Kiska. Prezident sa jednoznačne vyjadril aj k opäť aktuálnej téme Mečiarových amnestií, zavlečenia syna prezidenta Michala Kováča do zahraničia a smrti Róberta Remiáša. ,,Všetci by sme mali vedieť, čo sa stalo, kto to spravil, a ten, kto to spravil, by mal sedieť v base,“ odpovedal na otázku študenta práva.

Prezident Kiska sa venoval aj rómskej problematike, kvalite slovenských vysokých škôl a reforme školstva, budúcim právnikom vysvetľoval aj dôvody nevymenovania ústavných sudcov. Diskusiu so študentami si pochvaľoval, pretože mladí ľudia sú podľa neho správne kritickí. Ocenil, že dávali také otázky, ktoré ho nútili bez kľučkovania povedať svoj názor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies