Kiska neposkytol svoju podobizeň do videoreklamy

NETKY.SK • 7 Február 2017, 15:10 • 2 min
Kiska neposkytol svoju podobizeň do videoreklamy

BRATISLAVA - Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií neprijal uznesenie a nezačal konanie voči prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

slovakia

left justify in out

„Predmetom podnetu bolo, či daný verejný funkcionár neposkytol svoju podobizeň na reklamu v rámci videa. Keďže výbor neprijal uznesenie, tak o tom nebudeme ani rozhodovať,“ vysvetlil predseda výboru Martin Poliačik (SaS) s tým, že hoci podľa neho ústavný zákon porušený nebol, konanie mal výbor otvoriť.

 

„Neviem si predstaviť dokazovanie úmyslu robiť reklamu firme zo strany prezidenta. Mali sme sa na tomto zhodnúť a mali sme prijať nejaký výklad zákona, na základe ktorého by sme v budúcich konaniach mohli postupovať,“ dodal Poliačik. Podnet na začatie konania podal na výbor aktivista Martin Daňo. Išlo o video, v ktorom bol prezident, zverejnené na stránke istej firmy. Zároveň odkaz na toto video použil prezident na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti.


Podpredseda výboru Juraj Blanár (Smer-SD) sa vyjadril, že podnet je podnetom na to, aby pri novele ústavného zákona mali na zreteli aj takéto konanie politikov.

 

„Mali by sme sa zamerať aj na to, čo je konanie politika v prospech danej firmy. Aj politik má mať priestor na to, aby mohol byť s niekým spriaznený,“ povedal Blanár. Poslanec Peter Kresák (Most-Híd) uviedol, že verejný funkcionár nesmie používať svoje meno či podobizeň a nesmie aktívne konať v prospech nejakej značky a propagovať ju. Podľa neho Kiska aktívne nekonal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona