Kiska: Nemocnica v Bojniciach ukazuje, že si štát musí urobiť systém v zdravotníctve

NETKY.SK • 26 Október 2016, 13:57 • 2 min
Kiska: Nemocnica v Bojniciach ukazuje, že si štát musí urobiť systém v zdravotníctve

PRIEVIDZA - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza, so sídlom v Bojniciach, ukazuje to, že štát si musí spraviť poriadok a systém v zdravotníctve. Nie je možné, aby bola najbližšia nemocnica v Trenčíne, vzdialená od tohto mesta hodinu, a táto, ktorá je tu blízko, nebola špičkovou. Povedal to po dnešnom rokovaní s vedením Prievidze prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho ďalších slov je zdravotníctvo téma, ktorú opakovane prízvukuje. "Zdravotníctvo musí byť prioritou, musí byť v tom spravený systém a poriadok, pretože ak to nie je a ľudia čakajú hodiny na vyšetrenia a sú nesmierne nespokojní, frustrovaní, tak sa to potom prenáša na nedôveru v štát. A keď máme nedôveru v štát, potom je to živná pôda pre extrémizmus, pre populizmus," zdôraznil. Podľa neho nie je možné, aby nemocnica v Bojniciach s takým obrovským počtom pacientov na základe toho, že boli dve okolité nemocnice takmer zrušené, bola v obrovských dlhoch, aby v nej mali operačné sály 50 rokov a mala frustrovaných lekárov, zdravotný personál.

 

Prezident podľa svojich ďalších slov rokoval s primátorkou Prievidze Katarínou Macháčkovou aj o hlavných úlohách mesta, medzi ktoré patria investori a práca zaujímavá pre ľudí. Tiež ho potešila informácia o tom, že deti môžu v Prievidzi materské školy navštevovať od troch rokov. "Mesto, podobne ako včera (25.10.) v Trenčíne, preberala primátorka s veľkým dlhom. Tohto dlhu sa veľmi úspešne zbavuje a mesto ide dopredu, klesá nezamestnanosť, darí sa mu lepšie, ale na to, aby sa skutočne stalo mestom, z ktorého mladí ľudia nebudú utekať, je potrebné ešte toho spraviť dosť," dodal.

 

Podľa Macháčkovej sa rokovanie dotklo aj otázky dopravnej infraštruktúry, ktorá Prievidzu trápi, či podnikateľského prostredia.

 

Po rokovaní s vedením metropoly hornej Nitry diskutoval Kiska o extrémizme so študentmi miestnej Strednej odbornej školy obchodu a služieb a prezrel si strategický závod spoločnosti Brose v priemyselnom parku. V popoludňajších hodinách navštívi Bojnice a zámok, kde bude rokovať s vedením tohto kúpeľného mesta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies