Kiska navštívil GP: Hovoril o tom, že veľké kauzy by sa nemali viesť do stratena

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 17:32 • 2 min
Kiska navštívil GP: Hovoril o tom, že veľké kauzy by sa nemali viesť do stratena

BRATISLAVA - Veľké kauzy, ktoré hýbu verejnosťou, by sa nemali viesť do stratena, ale je treba otvorene priznať, ak sa nedajú vyšetriť. S takýmto posolstvom dnes prišiel prezident SR Andrej Kiska za generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom.

slovakia

left justify in out

Kiska navštívil Generálnu prokuratúru (GP) SR prvýkrát vo funkcii. S jej vedením rokoval viac ako hodinu a pol. Okrem Čižnára sa na prijatí hlavy štátu zúčastnili námestníci GP vrátane špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.
     

Prezident po skončení schôdzky médiám vysvetlil, že s predstaviteľmi prokuratúry diskutoval o tom, že ľudia na Slovensku vnímajú, že zákony ako keby neplatili pre všetkých, vždy tu bola skupina nedotknuteľných ľudí a sú tu veľké kauzy, ktoré neboli dotiahnuté do konca.
     

„Bolo by podstatne férovejšie a správnejšie, ak sa nedokážu vyšetriť, aby sa to povedalo priamo, prečo sa nevedia vyšetriť, kde je problém, aby sa pomenovali príčiny, a to hlavne kvôli tomu, aby sa mohli spraviť nápravy a aby sa tieto veci neopakovali,“ uviedla hlava štátu.
     

Kiska zároveň informoval, že s Čižnárom a jeho kolegami hovoril aj o aktuálnych kauzách vrátane Váhostavu a tiež aj o kauze Gorila. Generálna prokuratúra podľa slov prezidenta koná v kauze Váhostavu „veľmi aktívne“. 
     

Bližšie podrobnosti k rokovaniu o nich Kiska neuviedol. „Keďže všetky tieto kauzy sú v priebehu vyšetrovania, nemôžem vám povedať žiadne ďalšie detailné informácie,“ odôvodnil. 
     

Prezident pochválil prácu Čižnára. „Za toto relatívne krátke obdobie, ktoré pána generálneho prokurátora poznám, ho vnímam ako človeka, ktorému skutočne ide o spravodlivosť, ktorému ide o zákonnosť, a ktorý chce prokuratúru viesť v pozitívnom slova zmysle,“ zhodnotil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies