Kiska navštívi Kyjev, v Rige sa zúčastní summitu Východného partnerstva

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 15:46 • 2 min
Kiska navštívi Kyjev, v Rige sa zúčastní summitu Východného partnerstva

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska odcestuje v stredu 20. mája na oficiálnu návštevu Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

V Kyjeve sa stretne s prezidentom Petrom Porošenkom, premiérom Arsenijom Jaceňukom a predsedom parlamentu Vladimirom Grojsmanom. TASR o tom informoval Roman Krpelan z Kancelárie prezidenta.
     

Počas rozhovorov sa budú venovať vývoju situácie na Ukrajine, stavu reforiem, pokračovaniu politickej a ekonomickej obnovy, ako aj európskym ašpiráciám krajiny.
     

Kiska počas svojej návštevy odovzdá humanitárnu pomoc pre obyvateľov vojenským konfliktom postihnutých oblastí a detskému oddeleniu na Inštitúte onkológie v Kyjeve. Okrem toho položí vence k Hrobu neznámeho vojaka a k Národnému pamätníku obetiam hladomoru na Ukrajine.
     

Vo štvrtok 21. mája sa z Kyjeva presunie do lotyšskej Rigy, kde sa zúčastní dvojdňového summitu Východného partnerstva. Hlavy štátov a predstavitelia vlád na ňom pod vedením predsedu Európskej rady Donalda Tuska zhodnotia pokrok štátov Východného partnerstva – Arménska, Azerbajdžanu, Bieloruska, Gruzínska, Moldavska a Ukrajiny, a prerokujú možnosti ďalšej spolupráce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies