Kiska: Naša krajina je v súčasnosti v dobrom stave

NETKY.SK • 29 September 2015, 11:17 • 2 min
Kiska: Naša krajina je v súčasnosti v dobrom stave

BRATISLAVA - Slovensko a jeho ekonomika je v súčasnosti v dobrom stave. Uviedol to dnes v Bratislave vo svojom príhovore prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska na konferencii CFO Fórum Slovensko a Startup or Shutdown Slovensko.

slovakia

left justify in out

"Máme predpokladaný rast hrubého domáceho produktu (HDP) viac ako 3 %, nezamestnanosť nám klesá. Deficit štátneho rozpočtu máme pod kontrolou a je obrovská ambícia mať vyrovnaný štátny rozpočet, pred čím skladám s úctou klobúk dole. Stretávam sa totiž s prezidentmi mnohých iných krajín, kde je situácia u nich o dosť, o dosť horšia ako u nás, hoci ako celku sa svetu zase začína dariť. Toto je tá dobrá správa, že našej ekonomike sa darí," priblížil.

 

Zlou správou podľa hlavy štátu je však to, že Slovensko sa nevie pri svojom rozvoji sústrediť na priority. "Vieme síce o problémoch, akými sú nestabilné zákony, zlá vymožiteľnosť práva, byrokracia, zaostalé regióny, nedostatok podpory vedy a výskumu, inovatívnych technológií a školstva, ale nevieme si postaviť priority. Nevieme si postaviť, že čo sú naše kľúčové body. Priorít nemôže byť 20 alebo 30, ale musia byť také, že keď dnes do nich investujeme a budeme sa im venovať, tak k (pozitívnej) zmene príde," dodal prezident SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies