Kiska: Najhoršie je, keď sa politika prepojí s podnikateľským svetom

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 06:34 • 2 min
Kiska: Najhoršie je, keď sa politika prepojí s podnikateľským svetom

BRATISLAVA - Jednou z najhorších vecí, ktorá v spoločnosti môže nastať, je, keď sa politika prepojí s podnikateľským svetom. V dnešnej diskusii denníka Sme a týždenníka Trend to uviedol prezidentský kandidát Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"Je to jedna z najhorších vecí, lebo potom na to doplácame všetci. Potom kauzy ako Gorila, rozkrádanie sú jedným z najhorších dopadov, ktoré tu sú," povedal Kiska. Ako dodal, aj za dnešnej vlády je vidieť, čo prepojenie s finančnými skupinami môže znamenať. "My sa tu bavíme niekedy o pár miliónoch eur pre rôzne projekty, ale na druhej strane nám utekajú miliardy práve kvôli prepojeniu politiky s finančnými skupinami," zdôraznil Kiska.
      

Ako ďalej uviedol, generácii, ktorá stála za Nežnou revolúciou, vďačíme za veľa. "Na druhej strane je pravdou, že v tej generácii, ktorá nám neskôr vyprodukovala osobnosti ako Mečiar, divokú privatizáciu, tak tam došlo k zásadným a obrovským pochybeniam," dodal. Generáciu Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša si Kiska váži za to, že začala boj proti mečiarizmu a že Slovensko vrátila späť do priestoru EÚ. "Na druhej strane práve kauza Gorila, neviem, nakoľko je alebo nie je pravdivá, už ukázala, akoby sa začalo prepájanie politiky s podnikateľským svetom, čo je jav, na ktorý dopláca naša spoločnosť dodnes," zdôraznil Kiska.
      

V diskusii taktiež povedal, že sa stretol s predstaviteľmi Penty pri projekte detskej filantropickej nemocnice. "Chcel som na Slovensku postaviť špičkovú detskú filantropickú nemocnicu, venoval som sa tomu dva roky a pozemok, na ktorom tá nemocnica mala stáť, boli Bory, ktoré Penta vlastnila. Takže som sa stretol s viacerými predstaviteľmi a o tomto projekte sme rokovali," priblížil Kiska. Ako dodal, projekt padol v dôsledku finančnej krízy.
      

Do diskusie bol pozvaný aj Kiskov súper v boji o prezidentské kreslo Robert Fico. Pre dlhodobý spor s denníkom Sme však neprišiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona