Kiska na Pollákovu konferenciu neprišiel pre zlú organizáciu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 16:13 • 2 min
Kiska na Pollákovu konferenciu neprišiel pre zlú organizáciu

BRATISLAVA - Prezident Kiska sa dnes nezúčastnil na konferencií splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Petra Polláka Vzdelávanie – Kľúč k integrácii pre zlú organizáciu podujatia.

slovakia

left justify in out

Ako sa pre agentúru SITA vyjadril Kiskov hovorca Roman Krpelan, dôvodom bolo, že "organizátor podujatia opakovane poskytoval rozporné informácie o účastníkoch konferencie a nebol schopný do poslednej chvíle informovať Kanceláriu prezidenta o definitívnom zozname účastníkov". Kiska svoju účasť odvolal v stredu vo večerných hodinách.

 

Podľa Krpelana však Kiska považuje tému vzdelávania rómskych detí za dôležitú. Prezident "je v kontakte s predstaviteľmi vzdelávacích inštitúcií, ktoré navštevujú rómske deti, a je všeobecne známe, že povzbudzoval a v minulosti aj prakticky pomohol napríklad učiteľkám v Dobšinej. Preto pozná nedostatky v systéme vzdelávania, ktoré majú nanajvýš praktickú povahu, a je presvedčený, že dialóg sa musí odohrávať predovšetkým s predstaviteľmi exekutívy, ktorá je v danej oblasti nositeľom kompetencií". 

 

Konferencia, ktorú na dnes zorganizoval Pollák, sa týkala vzdelávania rómskych detí. Splnomocnenec chce pre ne zaviesť povinnú predškolskú prípravu od troch rokov. Úrad rómskeho splnomocnenca o tejto téme hovoril už aj s ministerstvom školstva, chcú vytvoriť pracovnú skupinu zloženú zo zástupcov úradu a ministerstiev školstva, vnútra a práce. „Je načase rozmýšľať nad systémovými opatreniami, vyčerpali sme možnosti pilotných projektov, ktoré však nestačia,“ povedal na tlačovej besede Pollák. 

 

Pred začiatkom konferencie dnes protestovala aj skupinka Rómov, ktorí prišli vyjadriť svoj negatívny postoj k práci Petra Polláka. Organizátorom bola Strana Rómskej únie na Slovensku na čele s jej predsedom Františkom Tankom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies