Kiska na návšteve Košíc ocenil pracovný potenciál aj kvalitu vysokých škôl

NETKY.SK • 18 September 2015, 14:31 • 2 min
Kiska na návšteve Košíc ocenil pracovný potenciál aj kvalitu vysokých škôl

KOŠICE - Prezident SR Andrej Kiska dnes počas svojej oficiálnej návštevy Košíc vyzdvihol, že toto mesto predstavuje dôležitý región z pohľadu zamestnanosti. Jeho dopoludňajší program otvorilo stretnutie s primátorom Richardom Rašim.

slovakia

left justify in out

"Košice, okrem toho že boli Európskym hlavným mestom kultúry, budú aj Európskym mestom športu, sú nesmierne dôležité pre náš región z pohľadu zamestnanosti. Tvorí sa tu skoro 10 percent HDP. V IT Valley je zamestnaných skoro 7000 ľudí a je tu potenciál prijať ďalších 3000 ľudí. Sú tu kvalitné vysoké školy," povedal Kiska novinárom.

 

V Košiciach chce diskutovať, ako lepšie prepojiť vysoké školy s praxou. Naplánovanú má aj návštevu Gymnázia Poštová. "Idem navštíviť jedno z najlepších gymnázií na Slovensku a diskutovať tam so študentmi, ktorým smerom sa chcú vo svojom živote vybrať, pretože všetci vieme, aké máme školstvo, taká je budúcnosť našej krajiny." Kiska s primátorom diskutoval aj o veľkých zamestnávateľoch Košíc, ako je napr. US. Steel.

 

Primátor Raši sa snažil zaujať prezidenta históriou Košíc. "Rozprávali sme sa najmä o tom, čo urobiť pre to, aby sa aj zamestnanosť v našom regióne naďalej rozvíjala," dodal ďalej. Raši otvoril pred Kiskom aj pálčivú otázku Košíc - Luník IX. Prezentoval postoj a návrhy mesta, ako sa tento "ťažký problém dá veľmi pomaly a veľmi postupne riešiť". S prezidentom sa dohodli na ďalšej spolupráci a chcú hľadať riešenia a formy, ako by mohol pomôcť aj on.

 

V rozhovore sa dotkli aj otázky košickej kancelárie prezidenta. "Pán prezident sľúbil, že kancelária bude aj naďalej, myslím, že je to dôležitá vec. Kancelária je súčasťou všetkých," komentoval Raši. Ocenil s úsmevom, že prezident Kiska po nedávnom lekárskom zákroku vybehol na stretnutie po schodoch ako srnka. "Myslím, že už je aj fyzicky fit, som naozaj veľmi rád, že nás v Košiciach navštívil," zhodnotil primátor a zároveň lekár Raši.

 

Prezidenta čaká dnes v metropole východného Slovenska celodenný program, ktorý sa skončí jeho návštevou premiéry baletu Bajadéra pri príležitosti osláv 70. výročia Štátneho divadla Košice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies