Kiska musí zaplatiť 120-tisícový dlh z čias Gašparoviča

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 10:18 • 2 min
Kiska musí zaplatiť 120-tisícový dlh z čias Gašparoviča

BRATISLAVA - Ťažký mesiac prežíva prezident SR Andrej Kiska. V utorok Ústavný súd SR rozhodol, že porušil práva troch kandidátov Smeru-SD na ústavných sudcov. Hneď potom sa do jeho kancelárie chystal exekútor Štefan Majchrák spisovať majetok pre nevyrovnaný dlh z éry Ivana Gašparoviča, píše dnešné SME.

slovakia

left justify in out

Suma už narástla na vyše 121-tisíc eur. Kiskov úrad zatiaľ problém vyriešil tak, že dal na súd návrh na odloženie exekúcie. Exekútora zároveň požiadal, aby do rozhodnutia súdu nič nepodnikal. "Exekútor to akceptoval", povedal prezidentov hovorca Roman Krpelan.

 

Súd má na rozhodnutie 30-dňovú lehotu. Do konca marca musí Kiskov úrad vyplatiť odškodné bývalému kandidátovi na šéfa prokuratúry Jozefovi Čentéšovi. Ústavný súd mu priznal 60-tisíc eur, pretože podľa neho Gašparovič porušil Čentéšove práva, keď ho bez riadneho zdôvodnenia odmietol vymenovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies