Kiska: Modernizáciu armády by mala sprevádzať diskusia

NETKY.SK • 20 Január 2016, 15:21 • 2 min
Kiska: Modernizáciu armády by mala sprevádzať diskusia

BRATISLAVA - Slovenskú armádu treba modernizovať, ale tento proces by mal prebehnúť v súlade s jasným plánom a po odbornej diskusii.

slovakia

left justify in out

Myslí si to prezident SR Andrej Kiska, ktorý dnes navštívil Vojenský útvar v Rožňave, kde si pozrel ukážku pripravenosti práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany a raketometného oddielu.

 

"Od nástupu do funkcie zdôrazňujem, že bezpečnosť našej krajiny a jej občanov je prvoradou úlohou štátu," uviedol prezident s tým, že je v pravidelnom kontakte s velením ozbrojených síl.

 

Kiska pripomenul, že ozbrojené sily sú v procese modernizácie a naša armáda má záväzky nielen voči Slovensku a jeho občanom, ale aj voči spojencom, s ktorými si navzájom garantujeme našu bezpečnosť.

 

"Sám hovorím, že musíme viac investovať do školstva a zdravotníctva, ale myslieť na obranu až v čase krízy je neskoro. Preto má velenie našej armády v procese modernizácie moju podporu," podotkol prezident.

 

Hlava štátu však zdôraznila, že je povinnosťou politikov mať jasný a aj pre verejnosť zrozumiteľný a obhájiteľný záväzný plán vyzbrojenia a pripravenosti našej armády. "Odborná diskusia by nemala prebiehať až po nákupe novej techniky. Bude to výzva pre novú vládu," dodal Kiska.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies