Kiska: Milan Hodža bol úžasným vizionárom jednotnej Európy

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 16:07 • 2 min
Kiska: Milan Hodža bol úžasným vizionárom jednotnej Európy

SUČANY – Politický mysliteľ Milan Hodža bol vizionárom jednotnej Európy. Prezident SR Andrej Kiska to zdôraznil vo svojom dnešnom príhovore na stretnutí seniorov Turca v rámci jubilejných 10. Dní Milana Hodžu. V rodných Sučanoch významného publicistu a štátnika, prvého slovenského predsedu vlády Československej republiky v rokoch 1935 až 1938.

slovakia

left justify in out

„Pán Milan Hodža bol skutočne obrovským vizionárom, keď už vtedy predvídavo hovoril o jednotnej Európe, o Európe, ktorá bude spájať jednotlivé krajiny a bude spoločným priestorom nielen pre hospodársky rozvoj, ale aj projektom mieru. Práve v tomto období sú jeho slová a strategické myšlienky veľmi aktuálne,“ prízvukoval A. Kiska pre TASR.

 

Zároveň skonštatoval, že Európska únia sa musí vyrovnať s problémami. „Vzájomné spájanie narúša egoizmus niektorých krajín, ktoré sa usilujú viac presadzovať svoje individuálne záujmy a povyšovať ich nad spoločné celoeurópske záujmy. Preto je teraz veľmi dôležité hovoriť o spoločnej Európe, ktorej obrovským vizionárom bol Milan Hodža,“ dodal prezident SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies