Kiska mesačne rozdá 5300 eur!

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 09:46 • 2 min
Kiska mesačne rozdá 5300 eur!

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska by mal v najbližších dňoch darovať rodinám s neľahkým osudom svoju prvú výplatu vo výške zhruba 5 300 eur, záujem o ňu už prejavili viacerí.

slovakia

left justify in out

"Systém rozdeľovania platu prezidenta Andreja Kisku finalizujeme. Peniaze musia byť najprv odoslané na jeho účet a až potom pôjdu k jednotlivým adresátom," povedal agentúre SITA hovorca hlavy štátu Peter Petrus. Kiska podľa neho každý mesiac peniaze rozdelí medzi viacero ľudí, vždy sa z nich bude tešiť niekto iný. O tom, komu peniaze dá, rozhodne sama hlava štátu. "Prezident bude návrhy zbierať a vyhodnocovať od významných charitatívnych organizácií, ktoré dlhodobo pomáhajú núdznym," vysvetlil Petrus.

 

Kiska ešte pred prezidentskými voľbami oznámil, že v prípade zvolenia sa vzdá prezidentského platu v prospech chudobných. "Môj plán je taký – osloviť najväčšie charitatívne organizácie, ako je Liga proti rakovine, Plamienok, Dobrý anjel. Chcem od tých, čo priamo poznajú rodiny, ktoré bojujú s osudom a o ktoré sa štát nedokáže postarať, aby mi tie najťažšie príbehy dali a vybrali z nich, komu sa tento plat bude rozdeľovať. Pokiaľ budem mať možnosť, veľmi rád sa aspoň s niektorými z nich stretnem," opísal Kiska pred nástupom do funkcie svoje predstavy v rozhovore pre agentúru SITA. Pred voľbami priznal príjem za rok 2012 vo výške zhruba 709-tisíc eur, každý deň tak zarobil okolo 1 940 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona