Kiska: Medzi SR a Poľskom sú obrovské možnosti, ktoré sa doteraz nevyužívajú

NETKY.SK • 18 September 2014, 06:53 • 2 min
Kiska: Medzi SR a Poľskom sú obrovské možnosti, ktoré sa doteraz nevyužívajú

VARŠAVA – Medzi Slovenskom a Poľskom existujú obrovské možnosti, ktoré sa doteraz nevyužívajú.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska preto praje slovenským firmám, aby sa vedeli presadiť v Poľsku. "A opačne, aby množstvo poľských firiem našlo na Slovensku podmienky pre svoj rozvoj," zdôraznil dnes Kiska počas pracovnej cesty vo Varšave.
      

V rámci nej sa stretol aj s poľským prezidentom Bronislawom Komorowským. Témou ich rozhovoru bol stav dvojstranných vzťahov s dôrazom na konkrétne projekty v infraštruktúre a energetike a tiež aj aktuálne zahraničnopolitické otázky. Prezident SR sa vo Varšave zúčastnil aj na slávnostnom otvorení budovy Gdański Business Center. Ide o projekt, ktorého investorom je slovenská firma HB Reavis a Kiska chcel takto podporiť ďalší rozvoj obchodných a investičných vzťahov medzi obidvoma krajinami. Vo večerných hodinách sa prezident vráti späť do vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona