Kiska: Ľudovít Štúr je symbolom národnej súdržnosti

NETKY.SK • 24 Október 2015, 16:20 • 2 min
Kiska: Ľudovít Štúr je symbolom národnej súdržnosti

UHROVEC - Ľudovít Štúr je symbolom národnej súdržnosti, pretože to bol on, kto sformuloval slovenskú národnú ideológiu.

slovakia

left justify in out

"Narodil sa a žil, aby prekročil hranice dobového národného buditeľstva a dal našim novodobým dejinám nielen zakladateľský impulz, ale najmä vyšší zmysel perspektívy, teda budúcnosť," uviedol dnes vo svojom príhovore prezident SR Andrej Kiska počas celonárodnej spomienky k 200. výročiu narodenia Ľudovíta Štúra v Uhrovci.

 

"Nazdávam sa, že dnes, keď sa národná idea realizuje cez vlastnú štátnosť, keď má slovenská štátnosť silné korene aj silné záruky a keď našu budúcnosť spájame s európskou budúcnosťou, môžeme sa vrátiť k čomusi veľmi podstatnému v osobe Ľudovíta Štúra, mimoriadneho vzdelanca a prvého významného slovenského politika - k jeho osobnému zanieteniu, jeho odhodlaniu a jeho rozhodnutiu povzniesť svoje spoločenstvo, svoj národ," zdôraznil ďalej Kiska.

 

Ľudovít Štúr podľa jeho slov dokázal pre národnú myšlienku nadchnúť ľudí, dať im perspektívu, ktorú potom reálnym obsahom napĺňali jeho žiaci a pokračovatelia. "Bez Štúra, bez jeho zakladateľského diela si preto naše dejiny ani našu prítomnosť nevieme predstaviť. Myslím si, že toto je veľký odkaz Ľudovíta Štúra pre Slovensko v ktoromkoľvek čase a pre našu budúcnosť predovšetkým," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies