Kiska: Je skvelé, že Žampovci zostávajú reprezentantmi Slovenska

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 13:42 • 2 min
Kiska: Je skvelé, že Žampovci zostávajú reprezentantmi Slovenska

DEMӒNOVSKÁ DOLINA - Prezident SR Andrej Kiska pri príležitosti dnešného stretnutia s lyžiarkou Veronikou Velez-Zuzulovou a snowboardistkou Klaudiou Medlovou v Jasnej privítal s radosťou správu, že talentovaný lyžiar Adam Žampa bude aj s mladším bratom Andreasom naďalej reprezentovať Slovensko.

slovakia

left justify in out

"Žampovcov poznám doslova odmalička. Adam lyžoval s mojimi deťmi v jednom oddiele. Viem, že vždy boli a sú hrdí Slováci a preto som rád, že to tak ostáva a naďalej budú slovenskými reprezentantmi. V tejto súvislosti oceňujem aj prístup premiéra a ministra školstva, že sa zaoberali touto problematikou. Treba rýchlo spraviť poriadok vo financovaní nášho športu," zdôraznil Kiska.
     

Financovanie športu musí byť podľa neho jasné a transparentné. "Aby sme dokázali podporiť masový šport, ale aj tých, ktorí investovali veľmi veľa vlastných peňazí, času, úsilia a potom sa z nich stali úspešní reprezentanti. Nechcem rozoberať detaily financovania športu, to je úloha ministerstva školstva, ale poriadok v tom treba jednoznačne spraviť," prízvukoval.
     

"Nemám kompetenciu navrhovať rozpočet či hovoriť do financovania rezortov. Určite sa však pri najbližšom stretnutí s ministrom školstva budem pýtať na tieto témy. Lyžovanie je veľmi drahý šport, preto vítam i spoluprácu so zahraničnými federáciami. Ak vytvoria nášmu športovcovi prospešné podmienky a naďalej bude reprezentovať Slovensko, je to len dobrý model," dodal prezident SR.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies