Kiska: INA Kysuce potvrdzuje, že na Slovensku sa oplatí podnikať

NETKY.SK • 7 Október 2014, 16:54 • 2 min
Kiska: INA Kysuce potvrdzuje, že na Slovensku sa oplatí podnikať

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Spoločnosť s r. o. INA Kysuce v Kysuckom Novom Meste potvrdzuje, že na Slovensku sa oplatí podnikať a zakladať firmy. Prezident SR Andrej Kiska to povedal dnes po stretnutí s vedením firmy a prehliadke výrobných priestorov.

slovakia

left justify in out

„Najväčší a najsilnejší dojem je, že táto firma oceňuje, akých máme nesmierne schopných špičkových ľudí,“ podotkol Kiska.

 

Podľa Jaroslava Patku, COO Europe spoločnosti Schaeffler - materskej spoločnosti INA, diskutovali so slovenským prezidentom hlavne o témach vývoja a výskumu. „Akým spôsobom zabezpečujeme zamestnancov pre toto náročné povolanie. Témou bola aj spolupráca s vysokými a strednými školami, kde má INA Kysuce jednoznačne veľmi pozitívne skúsenosti,“ uviedol Patka.

 

Ďalšou z tematík bola podľa neho aj dopravná infraštruktúra. „Kysuckému Novému Mestu by veľmi pomohlo dostavanie privádzača k diaľnici, lebo nám do závodu denne vstupuje 150 nákladných automobilov. Plus máme 4100 zamestnancov a toto všetko je obrovská záťaž pre mesto a región. Čiže, privádzač bola téma, kde sme žiadali o podporu,“ dodal Patka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies