Kiska hovoril s pápežom o otvorenosti cirkvi k ľuďom a pozval ho na Slovensko

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 14:05 • 2 min
Kiska hovoril s pápežom o otvorenosti cirkvi k ľuďom a pozval ho na Slovensko

VATIKÁN - Cirkev musí byť prístupná všetkým ľuďom, zhodli sa dnes prezident SR Andrej Kiska a pápež František, ktorý ho prijal na osobnej audiencii.

slovakia

left justify in out

"Hovorili sme aj o otvorenosti cirkvi, o tom, že musí byť prístupná všetkým ľuďom. Pápež František zdôrazňoval to, čo často hovorí, že si cirkev musí nájsť cestu ku každému človeku," informoval Kiska na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

 

 

 

S PÁPEŽOM FRANTIŠKOMDnes som sa stretol s pápežom Františkom. Pozdravil som Svätého otca nielen od všetkých veriacich,...

Posted by Andrej Kiska on Thursday, April 9, 2015

 

 

V súvislosti s otvorenosťou cirkvi pre všetkých spomenul Kiska Svätému Otcovi, okrem iného, krsty detí slobodných mamičiek alebo sväté prijímanie ľudí, ktorí sú rozvedení. Témou rozhovoru bola aj kauza odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, o ktorom podľa Kisku dlho debatovali. "Dlho sme diskutovali o arcibiskupovi Bezákovi, aj o tom, čo nás na Slovensku trápi," dodala hlava štátu.

 

Kiska pozdravil pápeža od všetkých veriacich na Slovensku. Zároveň ho pozval na návštevu našej krajiny. "Vyslovil som naše obrovské želanie, aby navštívil našu krajinu. Poďakoval sa a pozdravil všetkých ľudí na Slovensku," píše na svojom profile hlava štátu.

 

Diskutovali aj o úlohe cirkvi ako inštitúcie. Podľa Kisku by mala prinášať do spoločnosti základné hodnoty, ako sú odpúšťanie, lásku, slušnosť, porozumenie. "To je úloha, ktorú on potvrdzuje a považuje za dôležitú v dnešnom nie jednoduchom svete," uzavrel Kiska.

 

Kiska je v dňoch 8. - 9. apríla na oficiálnej návšteve Vatikánu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona