Kiska dostal vyznamenania až dnes: Podľa protokolistu porušili zákon!

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 12:32 • 2 min
Kiska dostal vyznamenania až dnes: Podľa protokolistu porušili zákon!

BRATISLAVA - Predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková odovzdala prezidentovi Andrejovi Kiskovi štátne vyznamenania až dnes, podľa zákona tak ale mala urobiť už v deň inaugurácie 15. júna.

slovakia

left justify in out

"Prezidentovi Slovenskej republiky patria najvyššie triedy všetkých štátnych vyznamenaní okrem Radu Bieleho dvojkríža a Medaily prezidenta Slovenskej republiky. Najvyššie triedy všetkých štátnych vyznamenaní, ktoré patria prezidentovi, odovzdá prezidentovi predseda Ústavného súdu Slovenskej republiky po tom, čo sa ujal funkcie prezidenta," hovorí zákon o vyznamenaniach SR.

Podľa odborníka na protokol Jarolíma Antala tak bol porušený zákon. Antal upozorňuje, že keby Kiskovi dodatočne vyznamenanie neodovzdali, nepatrili by mu. "Na inaugurácii nikto vetou nespomenul, že - pán prezident, tieto prítomné symboly vám odteraz prináležia ako hlave štátu do smrti. Toto mu v zmysle zákona mala povedať Ivetta Macejková. Toto tam neodznelo," povedal Antal v rozhovore pre agentúru SITA. "Bol porušený zákon, ale je dobre, že to napravili, inak by mu nepatrili," dodal protokolista. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies