Kiska: Doriešenie a urýchlené dotiahnutie tunela by nesmierne prospelo mestu Martin

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 13:04 • 2 min
Kiska: Doriešenie a urýchlené dotiahnutie tunela by nesmierne prospelo mestu Martin

MARTIN – Urýchlené dobudovanie diaľničného tunela Dubná skala – Višňové, ktorý spája Martin so Žilinou diaľnicou D1, by mestu Martin veľmi prospelo a vyriešilo zlé spojenie oboch susedných miest. Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska to dnes povedal po stretnutí s primátorom Martina Andrejom Hrnčiarom.

slovakia

left justify in out

"Aj ráno, keď som prichádzal z Bratislavy, bol skutočne úsek medzi Žilinou a Martinom absolútne upchatý. Veľa ľudí dochádza, dochádzajú do Kie a bude tu ešte rekonštrukcia v lete. A je to problémom. Myslím si, že doriešenie a urýchlené dotiahnutie tunela by nesmierne prospelo tomuto mestu," povedal prezident SR.

 

S martinským primátorom diskutoval aj o kauze Martinské hole a exekúcii, ktorá je uvalená na mesto. "Primátor mi vysvetlil, ako hanebne zlyhala justícia. Ako došlo k celej tejto kauze. A držím prsty, aby toto prosperujúce mesto, ktoré má financie pod kontrolou a patrí k nositeľom transparentnosti, tento spor úspešne dotiahlo," doplnil Kiska.

 

Podľa martinského primátora predstavili prezidentovi projekty, ktoré samospráva rozbehla od roku 2006. "Prezident bol dostatočne informovaný o meste Martin. Mesto patrí medzi najmenej zadlžené mestá na Slovensku, naša zadlženosť je len deväť percent k bežným príjmom rozpočtu mesta. A, samozrejme, som ho informoval, že sme v nútenej správe kvôli zlyhaniu justície, ktorá pätnásť rokov nevie rozhodnúť súdny spor a niekoľkokrát sa zmenil výsledok. Zhodli sme sa aj na tom, že vymožiteľnosť práva a stav súdnictva na Slovensku je veľký problém a že to treba postupnými krokmi zmeniť," dodal Hrnčiar.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona