Kiska dnes telefonoval Porošenkom o aktuálnom vývoji na Ukrajine

NETKY.SK • 2 Február 2017, 16:28 • 2 min
Kiska dnes telefonoval Porošenkom o aktuálnom vývoji na Ukrajine

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska telefonoval dnes s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom. TASR o tom informoval Roman Krpelan, poradca prezidenta pre komunikáciu.

slovakia

left justify in out

"Informoval sa o aktuálnom vývoji na východe Ukrajiny a vyjadril veľké znepokojenie nad eskaláciou násilia, ktoré spôsobuje ďalšie obete a utrpenie predovšetkým civilného obyvateľstva," uviedol Krpelan.

 

Prezident Porošenko počas rozhovoru upozornil na vážnu humanitárnu situáciu, do ktorej sa dostalo viac ako 25.000 ľudí v meste Avdijivka v dôsledku prerušenia dodávok tepla, vody a elektrickej energie. Riešenie situácie komplikujú podľa jeho slov pokračujúce útoky zo strany proruských separatistov. Porošenko slovenského prezidenta uistil, že Ukrajina je pripravená na okamžité prímerie a návrat k rokovaniam.

 

"Andrej Kiska zopakoval, že Slovensko na Ukrajinu nezabúda. A tiež, že je potrebné, aby medzinárodné spoločenstvo venovalo vývoju na Ukrajine dostatočnú pozornosť. Bez ukončenia ozbrojeného konfliktu nemôže Ukrajina úspešne pokračovať v reformách a obnove krajiny," uviedol Krpelan.

 

Obaja sa zhodli na tom, že čo najskoršie zavedenie bezvízového režimu zo strany EÚ bude veľkým povzbudením pre občanov Ukrajiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies