Kiska: Daňový úrad mal iný názor ako firma, ja nemám čo skrývať

NETKY.SK • 12 September 2017, 12:14 • 2 min
Kiska: Daňový úrad mal iný názor ako firma, ja nemám čo skrývať

BRATISLAVA - Daňový úrad mal iný názor ako firma Kiska Travel Agency (KTAG) na zaúčtovanie položky. Podobné prípady sú bežné.

slovakia

left justify in out

Ja nemám čo skrývať. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol prezident SR Andrej Kiska v súvislosti s medializovanými informáciami o vyšetrovaní spoločnosti KTAG, ktorej majiteľmi sú prezident a jeho brat Jaroslav, finančnou správou a políciou.

 

Kiska informoval, že v pondelok (11.9.) kontaktoval konateľa spoločnosti KTAG, aby mu podal vysvetlenie k tomu, čo sa udialo. „V apríli v roku 2014 vznikol nárok na odpočet DPH. Tak ako býva zvykom, daňový úrad prišiel na kontrolu. Nestotožnil sa s postupmi účtovania spoločnosti KTAG a s odpočtom DPH nesúhlasil. Na základe toho KTAG okamžite uhradil DPH vo výške 9227 eur, ako aj penále vo výške 15.543 eur,“ povedal Kiska.

 

Po ukončení roku podľa neho prebehla kontrola aj na daň z príjmu, kde na základe tých istých faktúr spoločnosť KTAG doplatila daň z príjmu vo výške 27.114 eur a penále 2711 eur. Podľa Kisku si od januára 2015 príslušné doklady vyžiadal aj vyšetrovateľ. „Avšak 8. augusta minulého roka všetky materiály spoločnosti vrátil s tým, že neexistuje dôvod na pokračovanie vyšetrovania,“ dodal Kiska, ktorý zároveň vyjadril ľútosť nad únikom daňových informácií na verejnosť.

 

Viaceré médiá mali dostať do redakcie anonym a na základe neho informovali, že spoločnosť Kiska Travel Agency, ktorej majiteľmi sú prezident SR Andrej Kiska s bratom Jaroslavom, vyšetrovala finančná správa aj polícia. Zistili, že si skrátila dane z príjmu za rok 2014 o 27.000 eur, prípad mal súvisieť aj s financovaním Kiskovej volebnej kampane. Firma to uznala, oľutovala a daň doplatila. Skutok tak nie je vnímaný ako trestný čin.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona